Bowling Vereniging Leiderdorp

De vereniging werd begin jaren 80 opgericht door bowlers van o.m. Bowlingvereniging Leiden en nieuwkomers die in de bowlingsport geïnteresseerd waren. De vereniging  heeft onderdak gevonden bij SportCity Bowling in Leiderdorp en heeft 130 actieve leden. Naast kleine,verenigingsgebonden toernooien organiseert de vereniging jaarlijks het grootste C-toernooi van Nederland.

Competitie

Binnen de vereniging worden tussen september en mei de verschillende leagues gespeeld over een periode van 30 weken. Speelwijze is vier games, op handicap basis, Europees systeem. Per game mag gewisseld worden van spelers.
De jeugd speelt een duo-league op dinsdag en om de week bestaat de mogelijkheid gratis een uur te trainen onder begeleiding van een
gediplomeerd trainer. Deze trainingen kunnen alleen gevolgd worden indien deelgenomen wordt aan de dinsdagavond-league.

Lidmaatschap

Met het lidmaatschap van BV Leiderdorp wordt u automatisch lid van de Nederlandse Bowling Federatie (NBF), krijgt u een gratis abonnement op het Bowling Sport Magazine en heeft u recht op korting in de bij de NBF aangesloten bowlinghuizen.

Voordelen bij SportCity Bowling:

Heeft u interesse of wilt u meer weten over de mogelijkheden? Klik hier voor meer informatie over de Bowling Vereniging Leiderdorp.