COMPETITIE

Bowlen wordt in Europa en de Verenigde Staten veel beoefend als recreatie bowlen maar komt ook veel voor als competitie bowlen . In Nederland en België wordt de sport meer en meer in competitie gespeeld en worden er regelmatig bowlingtoernooien georganiseerd. In Nederland zijn verschillende categorieën toernooien welke volgens de Nederlandse Bowling Federatie goedgekeurd dienen te worden.

  • Een D-toernooi is een zogenaamd huistoernooi, hier mogen alleen spelers van de eigen vereniging aan mee doen.
  • De C-toernooien zijn de zogenaamde handicap (bonus) toernooien, over het algemeen zijn deze toernooien het drukst bezocht.
  • De B-toernooien zijn toernooien veelal zonder handicap en worden voornamelijk door de serieuzere bowler bezocht. Vaak is het prijzengeld ook hoger dan bij C-toernooien.
  • A-toernooien zijn in Nederland toernooien die een internationaal karakter hebben. Tot voor kort had Nederland twee A-toernooien, het Bronzen Schietspoel Toernooi in Tilburg en de Chandra Open in Nieuwegein. Deze twee toernooien maken ook deel uit de Europese Bowling Tour (EBT).

Competitie Bowlen in Leiderdorp

De Bowling Vereniging Leiderdorp is begin jaren ’80 opgericht door bowlers van onder meer Bowlingvereniging Leiden en nieuwkomers die in de bowlingsport geïnteresseerd waren. Deze bowlingvereniging organiseert diverse competities, zogenaamde huisleagues, en speelt wekelijks haar bowlingwedstrijden op maandag-, dinsdag- en woensdagavond. Daarnaast organiseren zij jaarlijks het Open Leiderdorps Double Handicap Toernooi (C-toernooi) bij SportCity Bowling. Heeft u interesse of wilt u meer weten over de mogelijkheden?

Klik hier voor meer informatie over de Bowling Vereniging Leiderdorp.

Bedrijvenleague & Recreanten Toernooien

Bowlen is leuk! Voor de één als recreatie, voor de ander als sport. Bij SportCity Bowling hebben wij voor iedereen competities. Wilt u gewoon gezellig een aantal keer per jaar bowlen met een aantal collega’s of vrienden, denk dan eens aan onze bedrijvenleague of recreanten toernooien. Toch een vorm van competitie bowlen maar dan lekker ontspannen met een biertje en een balletje.

55+ bowlen

SportCity Bowling organiseert elke maandagmiddag een bowlinginstuif speciaal voor 55 plussers. Er wordt gespeeld van 14:00 tot 16:00 uur en er is vrije inloop. U hoeft dus niet te reserveren!
Op donderdag vindt de 55+ competitie bowlen plaats. Ondanks dat er echte wedstrijden worden gespeeld is het de gezelligheid en het samenzijn dat de boventoon voert! Zie voor meer informatie.

Pro Shop Bowlinggear

Wanneer u heeft besloten om in een competitie te gaan bowlen en bowlen als een sport wilt beoefenen is goed materiaal onontbeerlijk. Denk hierbij aan uw eigen bowlingbal aangemeten aan uw handen en vingers alsmede uw eigen schoenen, tas en accessoires. Voor al deze bowlingbenodigdheden kunt u terecht bij onze Pro Shop, Bowlinggear!

Klik hier voor de website van Bowlinggear.